De Pyreneeën

De Pyreneeën zijn een paradijs voor rondtrekkende toeristen. Mensen die van natuur en vooral rust houden, kunnen fiets- en wandeltochten maken..Heerlijk met de zuurstofrijke lucht daar.
De Grande Randonnee..van kust tot kust..brengt u tot zeer mooie natuurgebieden..Ook het woeste Parc National des Pyrénées, ligt op de Frans-Spaanse grens, is een paradijs voor skiërs, wandelaars en fietsers. Een diversiteit aan flora en fauna..U kunt er kanovaren en raften. Onderweg komt u ydillische dorpjes tegen met her en der hun eigen ambachten.

Col du Tourmalet met een hoogte van 2114mt, is de hoogste pas. Bekend van de Ronde van Frankrijk en de weg naar de Pic du Midi, hoogte 2865mt. Daar is ook een observatorium met bezoekerscentrum en een restaurant. Is ook met de skilift te bereiken vanuit La Mongie.

Verder kunt u de Grottes de Bétherram en Grottes de Médous bezoeken. De Pyreneeën zijn rijk aan diverse minerale bronnen.. Een bezoekje aan een van de kuuroorden c.q. Thermen is zeker de moeite waard.