Onze tuin

“een hang naar een vervlogen tijd...”

Zo noem ik de sfeer in de tuin met haar accessoires en karakter. Oud tuingereedschap zoals een gebutste gieter, oude manden en zinken teilen alsmede de 'statige' knotplatanen.
De tuin is naar eigen ontwerp en de bloemenmix in de tuin lijkt nonchalant gekozen,
maar is het niet. Het is een natuurlijke aanplanting die een kleurenmozaïek vormt.
De kleuren zijn overwegend blauw, rose en wit.
Behouden zijn de eeuwenoude bomen, knotplatanen en de fruitbomen langs de pergola.
Hier en daar wat bloeiende planten, toegevoegd vanwege hun kleur maar ook hun karakter. De grond is overwegend klei.

Daarnaast heb ik een grote belangstelling voor ‘aparte’, ‘oude’ planten en bloemen zoals de acanthus.
Daarnaast treft u ook een reeks ‘vergeten’ groentes aan.

Een kleine opsomming van planten/kruiden, die onder andere in de tuin voorkomen zijn:
Delphinium (ridderspoor), Plox (Vlambloem), Nepeta (Kattekruid ), Rozen, Geraniums (Ooievaarsbek), Achimelliis mollis (Vrouwenmantel), Aconitum (Monnikskap), Aquilegia (Akelei), Digitalis (Vingerhoedskruid), Echinacea purpurea (Rode zonnehoed),Echium pininana, Lunaria annua (Judaspenning),
Clematis, Papaver somniferum (Blauw maanzaad, slaapbol), Rosmarinus officinalis (Rozemarijn),
Kamperfolie, Klimhortensia, Acanthus Mollis, Stokrozen en Menthe

In de zomer hebben we een moestuin waarin volop kruiden/fruit en (’vergeten’)groentes worden gekweekt. Deze worden dan ook zeker in 'onze' keuken gebruikt, zoals:
Monarda fistulosa Labiatae (Wilde BergamotMint), Allium schoenoprasum (bieslook), Valeriana officials
(Valeriaan), Kerriekruid, Borage Komkommerkruid, Matricaria recutita (Kamille), Tanacetum parthenium
(Moederkruid),Tijm en o.a., de groentes:
Courgettes, Artisjokken, Pompoenen, Snijbiet, Sla , Prei, Trebons, Tomaten, Lathyruspeultjes, Blonde
Melde, Wilde Bietjes, Pastinaken, Slobber- of Smeltkool (Bloemendaalse Gele), Winterkervel Brusselse,
Vleugelboontjes, Tatsoi, Oosterse Basilicum Horapha, Loefa (Luffa acutangula), Chinese Broccoli(Tsoi Sim),
Yamboon ‘He Shan’, Mexicaanse Boontjes, Parakers of ABC-kruid, Tomatillo, Abelmoschus esculentus (Okra).

Onder het genot van een heerlijke afternoon- of high tea (gebruikte recepten zijn veelal afkomstig uit de Engelse en Franse keuken), 'vers' soepje, koffie/thee met een ‘home- made’ patisserie.
Ook scones, het Engelse hapje dat genuttigd wordt met room en (huisgemaakte) jam, ontbreken uiteraard niet op de kaart.